Dit zijn de beste klassieke Duitse auto’s om te modificeren

En nog een WordPress site

Dit zijn de beste klassieke Duitse auto’s om te modificeren

Deze Duitse klassiekers zijn perfect voor wie creatief wil worden en de auto wil omtoveren tot iets dat echt van hem of haarzelf is.

BMW E30

Als het om klassieke auto’s gaat, zijn veel mensen nogal terughoudend om ze aan te passen. Ze zijn bang ze te “verpesten” of hun waarde te verminderen. Maar sommige klassieke auto’s, in dit geval Duitse, zijn eigenlijk perfect om te modificeren, op een smaakvolle manier natuurlijk.

Of het nu gaat om subtiele modificaties, zoals een paar mooie wielen, tot grotere modificaties, zoals grotere turbo’s, enz., het is altijd leuk om je auto je eigen te maken, zeker als het een klassieker is, want daar gaat zoveel meer denkwerk in zitten. Dit zijn enkele van de beste Duitse klassieke auto’s om te modificeren.

Porsche 911

De Porsche 911 is een schitterende klassieker om te modificeren. Van subtiele mods als Fuchs legeringen of wat gave stickers, tot complete transformaties met widebody kits van RWB. De 911 is een geweldige auto, en hij wordt al sinds 1963 geproduceerd. Een van de populairste 911 generaties voor wie aan modificatie doet is de 964 generatie.

De 964 911 liep van 1989 tot 1993, en het was een van de best uitziende Porsches ooit. Hij ziet er zo iconisch uit, en sommige modellen zoals de Carrera RS of de Turbo waren gewoon zo gaaf. RWB maakt een paar absoluut belachelijke body kits voor deze auto’s. Bekijk deze geweldige aangepaste Porsche 911’s.

BMW E30

De BMW E30 is een klassieker waar iedereen van houdt. Ze zijn zo populair in de modificatie scene. Voor liefhebbers van showauto’s tot drifters, je kunt deze auto’s echt modificeren zoals je wilt. Een van de populairste E30 modellen is de 325i. Aangedreven door ofwel een 2.7 ofwel een 2.5 liter inline-6, klinken deze auto’s absoluut ongelooflijk.

Er zijn tal van body kits, motor upgrades, wielen, enz beschikbaar voor de E30, dus je kunt hem echt je eigen maken. Bovendien zijn beater E30 modellen vrij goedkoop en sommige zijn onder de $1000. Daarom zal het een perfecte circuit auto zijn.

Tip: Remus Uitlaat Shop NL

VW Golf

De VW Golf is een schitterende auto, en in de loop der jaren heeft hij een enorme cult aanhang vergaard. De originele Golf kwam in 1974 op de markt, en werd meteen een hit. Toen, in 1976, kwam het GTI model, dat de genese was voor de hot-hatchback. De originele en MK2GTI modellen worden tegenwoordig nog maar zelden door tuners aangeraakt, maar de MK3 modellen wel.

De MK3 Golf is een van de populairste tuner auto’s die er zijn. Hij ziet er behoorlijk gaaf uit, en het was de eerste Golf generatie met de legendarische VR6 motor. Hij klonk geweldig en was zo gemakkelijk te tunen.

Mercedes SEC

De Mercedes SEC is een echte gangsterauto uit de jaren ’80. Gebaseerd op de W126 S-Klasse was het een stijlvolle 2-deurs luxe coupé die erg populair was bij autotuners, vooral bij Koenig en Gemballa. Dit is het soort auto dat subtiele mods nodig heeft. Dingen als MEC design wielen misschien, of een AMG ombouw. Maar als je anders wilt zijn kun je er altijd een widebody kit op zetten.

De topmodellen waren de 500 en de 560. Beide waren voorzien van een enorme V8 die geweldig klonk. De 560 is een veel zeldzamere en duurdere auto dan de 500, maar hij breekt de bank nog steeds niet omdat je er tegenwoordig voor redelijk geld een kunt krijgen.

Audi S2

De Audi S2 is een absoluut waanzinnige auto. Het was de opvolger van de legendarische Audi Quattro, een klassieke auto die tegenwoordig voor veel geld weggaat. De S2 was veel lelijker dan de Quattro, maar hij had nog steeds een inline-5 turbo. Hij klonk waanzinnig, en je kon zelfs de turbo horen weg suizen.

Tuners zijn dol op deze auto’s. Ze kunnen getuned worden tot dwaze cijfers, meer dan 1000 pk in sommige gevallen. Ze klinken waanzinnig en ze zijn ook AWD. Perfect voor de dragstrip dus. Je kunt deze auto gemakkelijk aanpassen, want er zijn zo veel onderdelen voor verkrijgbaar. Een echt ondergewaardeerde auto die zeker een glimlach op je gezicht tovert telkens als je ermee rijdt.

Porsche 944

De “poor mans Porsche” zoals zijn bijnaam luidde, heeft naam gemaakt in de tunerwereld. Het is een geweldige showauto, en er zijn veel widebody kits voor verkrijgbaar. Enkele van de meest voorkomende modificaties van de laatste tijd voor deze auto’s zijn luchtvering en grote legeringen. Ze schijnen er beter uit te zien dan snel te gaan.

De 944 was een verwaarloosde auto. Hij werd aangedreven door een 4-cilinder, en het was de goedkoopste Porsche in het gamma toen hij te koop was. Hij was letterlijk de op één na beste na de 911, vandaar dat niemand ze wilde hebben.

De Mercedes S-Klasse is een auto die echt goed profiteert van kleine modificaties. Kleine dingen zoals grotere legeringen, iets verlaagde vering, getinte ruiten, enz. Er zijn een paar widebody kits voor de S-Klasse verkrijgbaar, maar die zijn naar ons gevoel net te overdreven. Er zijn echter een paar tuning bedrijven geweest die de S-Klasse tot het uiterste hebben aangepast en daar goed werk van hebben geleverd.

Een van de beste body kits voor de S-Klasse was van Koenig. Hij leek op die op de SEC, maar hij ziet er gewoon zo veel schandaliger uit op een S-Klasse sedan. Zeker een nekbreker.

Uitgelicht: Wagner Tuning Shop Nederland

Audi S4/RS4

De Audi S4/RS4 is officieel een klassieker. Hij is meer dan 20 jaar oud, en de prijzen beginnen te stijgen. De S4 werd oorspronkelijk aangedreven door een 5-cilinder of een V8 toen hij gebaseerd was op de Audi 100. De eerste S4 in de reeks van de A4 generatie was de machtige B5, die een 2.7-liter Biturbo V6 bezat.

De S4 heeft de neiging populairder te zijn bij tuners dan de RS4 omdat hij veel goedkoper is en, eerlijk gezegd, minder begeerlijk. Hij heeft echter wel dezelfde motor, dus alles is niet verloren.

VW Kever

De VW Kever is een absoluut legendarische auto en heeft wereldwijd een enorme cult-aanhang. Deze auto’s zijn altijd tot het uiterste aangepast, en in sommige gevallen omgetoverd tot iets anders, zoals een strandbuggy. De Kever is wereldwijd geliefd bij tuners omdat je er zo creatief mee kunt zijn.

Kevers gaan in waarde omhoog, maar er zijn nog genoeg goedkope exemplaren over. Ze zijn heel gemakkelijk te bewerken en er zijn wereldwijd veel onderdelen voor deze auto’s verkrijgbaar. De Kever is ook een prima basisauto voor een hot-rod of drag car.